Cum sa iti contruiesti terenul de paintball iarna

Constructia unui teren de paintball pe timp de iarna devine intr-un mod simplu o joaca de copil, la costuri extrem de reduse. O data ce ai un teren sau ai o zona sigura in care joci paintball, din noiembrie in martie, constructia unui teren de paintball folosindu-te de toate informatiile de mai jos, va asigura siguranta si durabilitate. O data construit terenul are nevoie doar de cateva retusuri la cateva zile pentru a pune zapada in zonele avariate de jocul in sine si pentru a indeparta si refolosii stratul de zapada in surplus, atunci cand au fost caderi de zapada abundente.

Prima data vom prezenta pasii care trebuie sa urmati pentru a incepe o constructie, apoi tipurile de constructii pentru care puteti opta, ca la final sa facem un tur prin site-ul nostru sa va prezentam si echipamentele care fac fata cu brio la temperaturi scazute si la efectele ierni.

 

PASUL 1 – Siguranta si echipamentul necesar:

  Toate lucrarile la teren trebuie sa fie desfasurate cu echipament potrivit vremii de afara. Asa este necesar sa se poarte:

1 – caciula,

2 – manusi izolate si cu rezistenta la umezeala,

3 – pantaloni de iarna izolati si cu rezistenta la umezeala,

4 – esarfa

5 – masca de fata

6 – ghete cu izolatie termica si rezistenta la umezeala,

7 – strat de haine aditionale in special la picioare pentru ca se va lucra tot timpul in zapada, iar picioarele sunt cele mai expuse frigului.

 

Ca si echipament necesar piesa de resitenta ramane o lopata de zapada cu o cupa cat mai mare pentru eficienta.

Intotdeauna sa mai fie cineva cu voi pe santier pentru ca in caz ca se lucreaza din interior, sa nu se intample ca zapada  sa se prabuseaca si sa ramaneti blocati inauntru ei! 

 

 

PASUL 2 – Aduna zapada in gramezi pentru constructia de forturi si cazamate

Asteptati sa se aseze zapada si stratul de omat sa fie de minim 1 metru pentru a putea incepe constructia terenului.

Gandeste la zonele unde vei pozitiona fortul si cazamatele de protectie, gandeste-te din punct de vedere al asezarii ca sa oferi echilibru jocului si aduna zapada din zona in gramezi. Restul de zapada nu o batatoriti pentru a putea sapa transee si zone de acces, alaturi de bunckere si tuneluri de aparare.

 

PASUL 3 – crearea de bunckere si ferestre la forturi

Pentru crearea de bunckere se aseaza zapada in gramezi de 0.5 metri pe care apoi incepeti sa la sapati din exterior in interior. Marimea lor trebuie sa fie indeajuns de mare incat sa se poata adaposti un om si sa nu aiba parti expuse catre adversar.

La crearea de ferestre si usi la forturi trebuie sa se foloseasca capatul de lemn al lopatei pentru a face gaura in zapada si acest lucru trebuie sa se faca cu atentie pentru a nu darama fortul peste tine.

 

! Important este ca atunci cand zapada nu este indeajuns de rezistenta ca sa sapati pe dinauntru sa batatoriti usor gramada de zapada si sa turnati apa rece deasupra pentru a crea un strat de gheata! Si mai important este sa lasati un loc deschis pe care sa nu fi turnat apa pentru a se putea sapa fortul !

 

Cum spuneam mai sus in prima parte va vom prezenta pasii pe care trebuie sa ii urmati ca mai apoi sa va prezentam dipurile de forturi care se pot creea din zapada.

Asa ca in ordine aleatorie va vom prezenta 5 tipuri de forturi realizate doar din zapada:

1 – Fort din bulgari de zapada:                                                

  Un fort realizat din bulgari se construieste prin crearea de bulgari de zapada mici pe care apoi ii rostogalesti in zapada, exact ca principiul de realizare a unui om de zapada. Cand bulgarii devin destul de mari incat nu mai pot fi miscati, daca sunteti mai departe decat v-ati facut design-ul terenului ii puteti misca folosind o parghie din 2 lemne. Apoi se pozitioneaza la baza si se intareste zona cu zapada.

Urmatorul nivel de bulgari este mai mic si este necesar sa se aseze si sa se fixeze pe primul strat de la fort. Urmand acesti pasi realizati un fort care sa va acopere complet corpul fie in pozitia sezut, fie complet in picioare.

O data ce ati terminat fortul indepartati zapada in exces si dati un aspect compact si placut prin batatorirea zapezii graduat de la varf la baza.

2 – Fort prin excavare:   

  Daca este un an cu zapada din abundenta, fortul se poate crea prin excavarea stratului de omat in gramezi pe care le depozitati de o parte si de alta a unei gropi de excavatie.

Incepe prin a marca fiecare margine si capat fie in forma de patrat, fie in forma semi-circulara. Acest lucru va ofera protectie sigura de bilele de paintball. Nu se face foarte adanc si trebuie sa existe rute de scapare si de acces, de aceea in jur se fac canale de legatura si drumuri sapate in zapada. ]

Fortul trebuie sa fie mai gros la baza si mai subtire, dar indeajuns incat sa reziste la forta cu care sunt propulsate bilele de paintball, la varf.

3 – Fort din caramizi:   

  Daca zapada depusa este de consistenta tare se pot decupa caramizi din care sa se faca un zid. Telul tau este sa se faca un fort care sa iti permita sa scoti capul si arma sa ai vizibilitate asupra adversarului si loc sa tragi. Realizati constructia prin asezarea caramizilor de la rand la rand, si cimentati constructia in zonele unde sunt asezate caramizile pentru siguranta.

   Acest fort este cel care reda cel mai bine aspectul de fort de aparare si atac!

4 – Fort de atac:   

  Forturile de marimi medii si mari trebuie sa aiba canale prin care sa vezi cand adversarul trage in tine si in acelasi parapeti prin care sa ai vizibilitate catre adversar si locuri speciale pentru tragere. Inaltimea trebuie sa fie in medie de 1.50 metri, iar la varf trebuie sa aiba turnulete defensive pentru aparare.

 

5 – Fort prin presare de zapada:

   Cu ajutorul unei zapezi se aseaza zapada de la baza spre top in forma de iglu. Zapada trebuie sa se lipeasca si este batatorita foarte bine pentru rezistenta. Pentru a fi siguri ca fortul rezista stratul de zapada trebuie sa fie de cel putin 40 de centrimeti. Forma pe care doriti sa o dati fortului este fie circulara asemanatoare unui iglu, fie patrata sau dreapta.

Important este sa aveti cai de acces in fost si zone in care sa se vizualizeze adversarul si o inaltime potrivita.